Virtuosos of Split_Wladimir Kossjanenko

Splitski virtuozi ®

– Splitski virtuozi – I Virtuosi di Spalato – Los Virtuosos de Split –
– Виртуозы Сплитa – Die Virtuosen von Split –
– Les Virtuoses de Split –
– スプリットの名人-

Na poticaj Glazbeno umjetničke udruge Artemis, Glazbene mladeži i drugih kulturnih organizacija grada Splita udružili su se istaknuti profesionalni splitski glazbenici pod umjetničkim vodstvom internacionalno renomiranog austrijsko-hrvatskog violista i dirigenta Wladimira Kossjanenka i osnovali perspektivni gudački komorni orkestar.

Novi ansambl ima za cilj dati novu zvučnu i umjetničku vizit-kartu gradu i postati njegov glazbeni poslanik.

Za visoku profesionalnu razinu novoosnovanog ansambla i cjelokupnog projekta odgovorni su aktivni internacionalno priznati glazbenici s dugogodišnjim iskustvom na koncertnim pozornicama diljem svijeta a ujedno i profesori Glazbenog odjela Umjetničke akademije Splita – solo-violončelist Mihovil Karuza (Hrvatska), solo-violist Pavel Kondrusevich (Bjelorusija) te gostijući koncertni majstor Dragan Radosavljević, profesor violine na Hanns Eissler Hochschule für Musik u Berlinu.

Komorni orkestar „Splitski virtuozi“ želi povezati hrvatsku glazbenu tradiciju s europskim glazbenim centrima. Dugoročna strategija ansambla je promocija hrvatske glazbe i glazbenika u inozemstvu te prezentacija europskih umjetnika i novih glazbenih kretanja kod nas.

U pripremi su nastupi ansambla u Hrvatskoj i inozemstvu uz intenzivnu suradnju s internacionalnim solistima, koncertnim organizacijama i festivalima. Isti imaju za cilj ostvariti neophodan i značajan doprinos glazbenom i kulturnom razvoju grada i cijele regije.

Posebna pažnja članova utemeljitelja „Splitskih virtuoza“ usmjerena je prema odgoju glazbenika mlađe generacije kroz aktivno učestvovanje u pripremi koncertnih programa ansambla kao i organiziranje seminara i workshopova. Posebnu ulogu u ostvarenju ovog cilja igra povezanost ansambla s međunarodnim glazbenim univerzitetima i institucijama.

Predsjednik Republike dr. Josipović u znak podrške novom ansamblu preuzeo je pokroviteljstvo nad prvom glazbenom sezonom „Splitskih virtuoza“.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *